Οἱ θάλλοι

Η Σοφία Τριάντου (www.sofiatriantou.gr) δημιούργησε το thalli magazine με σκοπό να μεταδώσει τις γνώσεις που έχει συλλέξει για την σπουδαιότητα των αρωματικών φυτών και των αιθέριων ελαίων τους.

Το thalli (οἱ θάλλοι) από το λατινικό Thalli που σημαίνει τα φρέσκα βλαστάρια. Θαλλός αρχαία ελληνική λέξη που σημαίνει το φρέσκο βλαστάρι, προέρχεται από το ρήμα θάλλω που σημαίνει ανθίζω, μπουμπουκιάζω, ακμάζω.

Το thalli magazine θα κάνει μια ιστορική αναδρομή για την βοτανική αντίληψη στην αρχαιότητα για πολλούς πολιτισμούς, θα μας μιλά για την λαϊκή παράδοση των βοτάνων αλλά πάντα θα καταλήγει στην σημερινή εποχή και στην πλέον επιστημονική τεκμηρίωση για τα αρωματικά φυτά και την ασφαλή χρήση τους.

Οι βοτανικοί παράδεισοι, ο Ταΰγετος, ο Όλυμπος, ο Άθως, τα βουνά της Κρήτης, η Πίνδος έχουν μοναδικά φυτά στο κόσμο, ένα δώρο Θεών στο τόπο μας και είναι σημαντικό να ευαισθητοποιηθούν όλοι για αυτές τις ευγενείς δύναμης της φύσης  και να μπουν στην καθημερινή μας ζωή.

Σκοπός επίσης, είναι να γίνει γνώριμη και ασφαλής η χρήση των πιο έξυπνων ουσιών της φύσης, τα αιθέρια έλαια. Να γίνει κατανοητό το πόσο ευφυής είναι και από τη μεριά μας είναι απαραίτητο να τους φερόμαστε με τον ίδιο έξυπνο τρόπο.

Η ιστορία των αρωματικών φυτών, η ασφαλή καθημερινή χρήση τους, η Ελληνική παραδοσιακή μαγειρική με βότανα και η ομορφιά με την βοήθεια των αιθέριων ελαίων στην καθημερινότητα, είναι τα θέματα που θα απασχολούν το thalli magazine, θα φιλοξενηθούν επίσης άνθρωποι που συνδέονται με τη φύση, με έναν διαφορετικό τρόπο και θα μας διηγηθούν τις δικές τους ιστορίες.

Η φύση της φύσης είναι κάτι άλλο,
κάτι εντελώς διαφορετικό.
…η φύση της φύσης ήταν πραγματικά
ένα κόσμημα, ένα αληθινό κόσμημα.

Jens PeterJacobsen

Σας εύχομαι μια ευωδιαστή περιήγηση!