Γιατί το τσάι μετά το πρωινό γεύμα;

Ένα ωραίο, ζεστό πρωινό με τον ήλιο να λάμπει, ξυπνάτε για να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ένα ζεστό φλιτζάνι τσάι. Το τσάι είναι ένα από τα πιο δημοφιλή ποτά σε όλο τον κόσμο, και ιδιαίτερα στην Ινδία, την Ιαπωνία και τη Κίνα.

Για τους Ινδιάνους, το τσάι είναι μέρος κάθε δραστηριότητας, όπως και σε πολλούς ανθρώπους άλλων πολιτισμών, π.χ σε μια συγκέντρωση με φίλους, στο χρόνο διαβάζοντας ένα βιβλίο, μετά το μεσημεριανό γεύμα, ή σ’ ένα πονόλαιμο ή μια ήπια ασθένεια.

Ωστόσο, για άτομα που ξεκινούν τη μέρα τους με ένα φλιτζάνι τσάι, υπάρχουν πράγματα που πρέπει να γνωρίζουν.

Αρχικά, οι άνθρωποι δεν πρέπει να συγχέουν την κατανάλωση τσαγιού το πρωί με το τσάι ως το πρώτο πράγμα μετά το ξύπνημα. Η κατανάλωση τσαγιού με το πρωινό γεύμα ή μετά το πρωινό μπορεί να είναι υγιεινή, η κατανάλωση τσαγιού ως το πρώτο πράγμα το πρωί μπορεί να προκαλέσει δυσάρεστα συναισθήματα.

Οι άνθρωποι που πίνουν τσάι ως το πρώτο πράγμα το πρωί πρέπει να έχουν κατά νου ότι το στομάχι τους είναι σε όξινη κλίμακα (ph) όταν ξυπνούν. Τα περισσότερα είδη τσαγιού, είναι όξινα και όταν καταναλώνονται με άδειο στομάχι, μπορεί να προκαλέσει οξύτητα ή καούρα. 

Πρέπει λοιπόν να εγκαταλείψετε το πρωινό τσάι;

Όχι. Δεν χρειάζεται να εγκαταλείψετε το πρωινό σας φλιτζάνι τσάι, αλλά πρέπει να κάνετε κάποιες αλλαγές στον τρόπο που το πίνετε.

1. Δεν πρέπει να πίνετε τσάι με άδειο στομάχι. Φάτε φρούτα, δημητριακά ή κάποιο είδος στερεάς τροφής πριν καταναλώσετε ένα φλιτζάνι τσάι.

2. Το να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ένα φλιτζάνι ζεστό νερό πιστεύεται ότι είναι ιδανικό για τη διαχείριση των επιπέδων pH του στομάχου.

3. Η κατανάλωση βοτάνων ή πράσινου τσαγιού αντί για μαύρο τσάι με γάλα θεωρείται πιο υγιεινή επιλογή για ένα πρωινό τσάι.

Φωτογραφία: Visual Stories || Micheile

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *