Πρωινό τονωτικό τσάι γυναικών

Το Δίκταμο θα έλεγα είναι ένα από τα βότανα που θα πρέπει καθημερινά να συντροφεύει τις γυναίκες. όχι μόνο γιατί λέγεται πως είναι το βότανο της νεότητας αλλά για τις σπουδαίες αντιοξειδωτικές ιδιότητες του!

  • 1 κ.σ τσάι του βουνού, Ολύμπου κατά προτίμηση
  • 1 κ.σ Δίκταμο Κρήτης
  • 1 κ.γ λουίζα
  • 1/2 άνθη πορτοκαλιάς

Σε χρόνια αλλοτινά γιάτρευαν τις πληγές τους στη Κρήτη. Προφανώς πίστεψαν τα λόγια του Αριστοτέλη, έλεγε ότι όταν οι αίγες (αγριοκάτσικα) χτυπιόνταν από τα βέλη των κυνηγών αναζητούσαν δίκταμο στα βουνά της Κρήτης, το μασούσαν και το έβαζαν στη πληγή τους για να απομακρύνουν το δηλητήριο και το ίδιο το βέλος για να θεραπευτούν.

Φωτογραφία: @sofiatriantou

Οδηγίες

Προσθέστε σε μια τσαγιέρα 500ml ζεστό νερό (95oC), τοποθετείστε το παραπάνω μείγμα και σκεπάστε την τσαγιέρα. Αφήστε το μείγμα για πέντε λεπτά και στη συνέχεια μπορείτε να το σερβίρετε.

Ένα αναζωογονητικό ρόφημα που τονώνει το σώμα και το πνεύμα. 

Αν επιθυμείτε να βελτιώσετε τη γεύση μπορείτε να προσθέσετε μια κουταλιά του γλυκού μέλι πριν το σερβίρισμα, φρέσκο χυμό λεμονιού ή ένα φύλλο φρέσκου δυόσμου.

Και για σένα κανείς δεν είχε ακούσει Για σένα ούτε το δίκταμο ούτε το μανιτάρι Στα μέρη τ΄αψηλά της Κρήτης τίποτα

Για σένα μόνο δέχτηκε ο Θεός να μου οδηγεί το χέρι

Και για σένα κανείς δεν είχε ακούσει Για σένα ούτε το δίκταμο ούτε το μανιτάρι Στα μέρη τ΄αψηλά της Κρήτης τίποτα Για σένα μόνο δέχτηκε ο Θεός να μου οδηγεί το χέρι.

Το Μονόγραμμα, Οδυσσέας Ελύτης

Αν επιθυμείτε κρύο τσάι

Το παρασκευάζεται με τον ίδιο τρόπο, αλλά με την μισή ποσότητα νερού. Το αφήνεται να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και σερβίρετε με παγάκια.

Φωτογραφία: Richard Iwaki

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *