Καθαρισμός με σκοπό

Care by nature 

Όλα θα ήταν διαφορετικά, αν υπήρχαν περισσότερες προσπάθειες για τέτοιου είδους δημιουργικότητα…

Η Care by nature δεν ούτε η φθηνότερη ούτε η μόνη εταιρεία που παράγει σαπούνι, μάλλινες μπάλες για το στεγνωτήριο, τονωτικά ρούχων και στικ αφαίρεση λεκέδων. Αυτό που την ξεχωρίζει είναι η πεποίθησή ότι οι δίκαιες συνθήκες εργασίας αξίζουν επένδυση.  Εδώ θα μοιραστούμε πώς διαφέρουν τα προϊόντα Care by nature από τα υπόλοιπα στην αγορά.

Γιατί Νεπάλ;

Για την Care by nature είναι μια συνειδητή επιλογή να προμηθεύεται  σαπούνια μόνο απευθείας από Νεπάλ. Το Νεπάλ είναι μια από τις φτωχότερες χώρες της γης. Το μερίδιο του πληθυσμού εξακολουθεί να βασίζεται από την συγκομιδή στην άγρια ​​φύση. Η οικονομία του Νεπάλ εξαρτάται από τα πλούσια έθνη που επιλέγουν να διαπραγματεύονται με το Νεπάλ και όχι με μεγαλύτερες γειτονικές τους χώρες.

Ειδικά οι φυτικοί πόροι του Νεπάλ είναι ουσιαστικό μέρος του για τα έσοδα του αγρότη στο Νεπάλ. Εταιρείες που επενδύουν σε φυτικούς πόρους είναι μια ευκαιρία για τη δημιουργία περαιτέρω βιοοικονομικής ανάπτυξης στο δυτική περιοχή του Νεπάλ. Η Care by nature θέλει να υποστηρίξει αυτήν την ανάπτυξη.

Care by nature

Γιατί καρπούς από το Νεπάλ;

Τα σαπούνια βρίσκονται σε διάφορες τοποθεσίες στον πλανήτη. Ωστόσο, το υψόμετρο και οι συνθήκες ανάπτυξης των βουνών των Ιμαλαΐων στο δυτικό τμήμα του Νεπάλ, οι καρποί σαπουνιού αναπτύσσουν υψηλότερες ποσότητες του φυσικού σαπουνιού που ονομάζεται σαπωνίνες, σε σχέση με κάθε άλλο μέρος στη γη.

Στη συγκεκριμένη περιοχή προμηθεύουμε τα σαπούνια μας που περιέχουν τα μούρα 49% σαπωνίνες. Αυτό σημαίνει περισσότερες πλύσεις ανά μούρο Για να συγκρίνουμε, τα μούρα σαπουνιού από το ανατολικό τμήμα του Νεπάλ περιέχει έως και 39% σαπωνίνες.

Η αλυσίδα εφοδιασμού 

Όχι μόνο υπάρχει μεγάλη διαφορά στην ποιότητα των μούρων σαπουνιού, υπάρχει επίσης μια μεγάλη διαφορά στις συνθήκες που παράγονται

 Και οι δύο αφορούν τους ανθρώπους που καλλιεργούν και επεξεργάζονται τους και τη φύση στην οποία μεγαλώνουν.

Το Νεπάλ είναι μια χώρα που πλήττεται βαθιά από τη φτώχεια, την ανισότητα, την έλλειψη επανεκπαίδευσης, διαφθορά και έλλειψη σεβασμού τόσο για τη φύση όσο και για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Όταν ξεκινήσαμε να εμπορευόμαστε τους καρπούς σαπουνιού στην περιοχή αυτό, σήμαινε ότι δεν μπορούσαμε να εμπιστευτούμε τις προμήθειες και τους μεσίτες μας 100%. 

Γι ‘αυτό αναλαμβάνουμε την κυριότητα και τον έλεγχο της παραγωγής μας στο Νεπάλ. Σήμερα συνεργαζόμαστε στενά με τοπικούς συνεργάτες που μοιράζονται το δικό μας αξίες και όραμα για το Νεπάλ. Μαζί εργαζόμαστε για την εξασφάλιση δίκαιης εργασίας προϋποθέσεις και πληρωμές για όλους όσοι συμμετέχουν στην αλυσίδα εφοδιασμού μας.

Οι αγρότες του Νεπάλ συλλέγουν τους καρπούς σαπουνιού μία φορά το χρόνο η συγκομιδή εξαρτάται από τον καιρό, τις μεταβαλλόμενες εποχές και την αγορά. Εξαιτίας αυτού, οι τιμές των ακατέργαστων σαπουνιών διαφέρουν από έτος σε έτος σε χρόνο όπως ο καφές και άλλες πρώτες ύλες.

Σήμερα η πλειονότητα των μούρων σαπουνιού που συλλέγονται εξάγεται στην Ινδία και την Κίνα. Θέλουμε να δημιουργήσουμε δυνατότητες για περαιτέρω ανάπτυξη στο Νεπάλ. Γι ‘αυτό επιλέξαμε να διατηρήσουμε και τους δύο επαγγελματίες παύση και συσκευασία των μούρων στο Νεπάλ αντί για εξαγωγή τους.

Η αλυσίδα εφοδιασμού στο Νεπάλ βασίζεται σε μεγάλο βαθμό εμπιστοσύνης. Οι αγοραστές gest στέλνουν προπληρωμές στην αλυσίδα εφοδιασμού στους αγρότες. Κάνουμε επίσης προπληρωμές στις οικογένειες των άλλων στην αλυσίδα εφοδιασμού, ώστε να έχουν τα μέσα για να αρχίσουν να εργάζονται.

Οι Γυναίκες του Νεπάλ

Μέσω της παραγωγής σαπούνι μούρων και μάλλινες μπάλες στεγνώματος Care by nature επικεντρώθηκε στην εργασία και τη δημιουργία θέσεων εργασίας για τις γυναίκες. Το έκανε αυτό γιατί είναι συνήθως πιο δύσκολο να είσαι γυναίκα σε μια χώρα όπως το Νεπάλ από το να είσαι άντρας.

Οι γυναίκες του Νεπάλ έχουν γενικά μικρότερη εκπαίδευση (αν φτάσουν ακόμη και στο σχολείο), είναι  παντρεμένες από πολύ νέες ή είναι έχουν ως σκοπό να φροντίσουν την οικογένεια τους και μόνο. Εκτός από το ότι είναι πολύ άδικο, αυτό είναι επίσης μια τεράστια απώλεια πόρων.

Αρκετές μελέτες δείχνουν ότι μέσω της επένδυσης σε γυναίκες στην υποανάπτυκτες χώρες, δημιουργείτε μακροχρόνια ανάπτυξη. Οι γυναίκες ενεργούν υπεύθυνα, επενδύουν στις οικογένειές τους, τα παιδιά τους, την υγεία τους και στην εκπαίδευση. Εκεί αρχίζει πραγματικά να κάνει τη διαφορά.

Κοινωνική ευθύνη

Οι μάλλινες μπάλες στεγνώματος κατασκευάζονται σε συνεργασία με έναν τοπικό συνεργάτη που κατασκευάζει καθαρά προϊόντα μαλλιού στο Νεπάλ. Οι προμηθευτές της Care by nature συνήθιζαν να προμηθεύονται μαλλί από πρόβατα από τη Νέα Ζέα και να φτάνει για την παραγωγή στο Νεπάλ.

Ωστόσο, ο κτηνοτρόφος ανακάλυψε ότι η περιοχή που παράγονται οι  καρποί μεγαλώνουν πολλά πρόβατα. Η Care by nature χρησιμοποίσαι  αυτό το τοπικό μαλλί αντί για το μαλλί από τη Νέα Ζηλανδία.

Ανακάλυψε  ότι τα πρόβατα δεν χρησιμοποιήθηκαν για το μαλλί τους αλλά για σφαγή. Έτσι αποφάσισαν να μάθουν στους κτηνοτρόφους πώς να κουρεύουν τα πρόβατα. Εκτός από τη δημιουργία επιπλέον εισοδήματος για τους ντόπιους, αυτό μείωσε επίσης τη κακοποίηση των ζώων και τη μεταφορά πρώτων υλών.

Care by nature

Δείτε τα προϊόντα και συμβάλετε σε έναν καλύτερο πλανήτη: https://ecoshop.thalli.gr/category/care-by-nature/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *