Φυσικό σαμπουάν από καρπούς σαπουνιού.

Οι καρποί Sapindus Mukorossi ονομάζονται τα απορρυπαντικά της φύσης. Οι αποξηραμένοι καρποί περιέχουν φυσικό σαπούνι που ονομάζεται σαπωνίνες. Οι σαπωνίνες έχουν την ιδιότητα να αφρίζουν σε επαφή με το νερό και να μπορούν να καθαρίζουν τα ρούχα σας. Ακριβώς όπως η κοινή σκόνη πλυσίματος.

Τα μούρα σαπουνιού (https://ecoshop.thalli.gr/shop/soapberries/)είναι εκπληκτικά ευπροσάρμοστα και μπορούν επομένως να χρησιμοποιηθούν για πολύ περισσότερα από απλά ρούχα.

Βράζοντας τα μούρα σαπουνιού με νερό, η σαπωνίνη εξάγεται από τα κελύφη και παίρνετε ένα συμπυκνωμένο υγρό σαπούνι που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για καθαρισμό, την αφαίρεση της μούχλας στο μπάνιο, για το πλύσιμο των πιάτων, για σαπούνι σώματος και χεριών, σαμπουάν, αφρός ξυρίσματος και άλλα.

Ιδιότητες καρπών

  • Αντί-βακτηριακό
  • Αντιφλεγμονώδες
  • Κατάλληλο για πλύσιμο μαλλιού
  • Κατάλληλο για πλύσιμο μεταξιού
  • Ιδιαίτερα κατάλληλο για πλύσιμο εκλεκτών υλικών
  • Δε περιέχει χημικές ουσίες
  • Μπορεί να αποσυντεθεί στη φύση μετά τη χρήση

Το σαμπουάν με σαπούνι μούρων είναι ιδανικό για μωρά και άλλα άτομα με ευαίσθητο δέρμα ή αλλεργίες. Αυτό το σαμπουάν είναι ήπιο και αποτελεσματικό.

Πως θα φτιάξετε το σαμπουάν

Χρησιμοποιήστε το βασικό σαπούνι στην παρακάτω συνταγή (χωρίς κιτρικό οξύ). https://thalli.gr/bασικό-σαπούνι-καθαρισμού-από-καρπούς-sa/

Μετά την αποστράγγιση και την ψύξη του βασικού σαπουνιού, προσθέστε ένα φυσικό άμυλο για να δώσετε στο σαμπουάν την επιθυμητή υφή. Συνιστούμε Κόμμι Γκουάρ.

Προσθέστε έως 1 κουταλάκι του γλυκού Κόμμι Γκουαρ ανά μισό λίτρο βασικού σαπουνιού. Η ποσότητα σκόνης και συνεπώς η υφή του σαμπουάν εξαρτάται από το τι σας αρέσει περισσότερο. Πειραματιστείτε με αυτό που σας ταιριάζει καλύτερα. Για λεπτά μαλλιά, χρησιμοποιήστε λιγότερη σκόνη από ότι για βαριά μαλλιά.

Προσθέστε το αγαπημένο σας αιθέριο έλαιο εάν θέλετε ένα άρωμα (μονο για ενήλικες).

Ανακατέψτε ή κτυπήστε το υγρό για να αποφύγετε τους σβόλους. Χτυπήστε ελαφρά με ένα μίξερ χειρός μέχρι να σχηματιστεί ένας λεπτός, μαλακός αφρός.

Το μείγμα θα είναι αρχικά μαλακό, με αφρό και γεμάτο με μικρές φυσαλίδες, αλλά όταν το σαμπουάν παραμείνει για μερικές ώρες ή μια νύχτα, σχηματίζει ένα ζελέ σαν ένα παραδοσιακό σαμπουάν.

Χρησιμοποιήστε το σαμπουάν με τον ίδιο τρόπο που πλένετε συνήθως τα μαλλιά σας.

Συμβουλή: Φτιάξτε μια ποσότητα σαμπουάν, για μια εβδομάδα. Το σαμπουάν με σαπούνι μούρων είναι ένα εντελώς φυσικό προϊόν που θα πρέπει κατά προτίμηση να χρησιμοποιείται εντός μιας εβδομάδας έως δέκα ημερών. Ωστόσο, η διάρκεια ζωής παρατείνεται σημαντικά όταν αποθηκεύεται στο ψυγείο.

Καλή επιτυχία!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *