Πώς να στεγνώσετε τις καυτερές πιπεριές

Οι πιπεριές μπορούν να αποξηρανθούν χωρίς προηγούμενη επεξεργασία, αλλά διατηρούν τη γεύση τους και είναι πιο ασφαλείς αν τις κάνετε ένα γρήγορο ζεμάτισμα πριν τις στεγνώσετε.

Βουτήξτε τα σε βραστό νερό για τέσσερα λεπτά και στη συνέχεια τοποθετήστε τις πιπεριές γρήγορα σε παγάκαι. Στεγνώστε τα και μπορείτε να ξεκινήσετε όποια διαδικασία στεγνώματος επιλέξετε. Μπορείτε επίσης να αφαιρέσετε τη φλούδα εάν θέλετε, κάτι που θα μειώσει τον χρόνο στεγνώματος.

Μπορείτε επίσης να τα ψήσετε σε φωτιά μέχρι να καμπυλώσει η φλούδα και μετά να ξεφλουδίσετε το πιπέρι. Χρησιμοποιήστε γάντια όταν χειρίζεστε καυτερές πιπεριές για να αποτρέψετε τη μεταφορά των ελαίων στο δέρμα σας.

Μπορείετ επίσης να χρησιμοποιήστε αφυγραντήρα, διχτυωτές σχάρες ή συρμάτινες σχάρες, κρεμάστε τις, στεγνώστε στο φούρνο ή απλώστε τις πιπεριές στον πάγκο σε πολύ ξηρά κλίματα.

Οι καυτερές πιπεριές έχουν μεγάλο μέρος της θερμότητάς τους στους σπόρους, οπότε πρέπει να αποφασίσετε αν θα αφήσετε τους σπόρους στις πιπεριές ή αν θα τους αφαιρέσετε. Ενώ οι σπόροι είναι καυτοί, είναι στην πραγματικότητα οι σπόροι της πιπεριάς που έχει τα υψηλότερα επίπεδα πιπεριάς, που παράγει τη θερμότητα. Οι σπόροι είναι ζεστοί επειδή έρχονται σε επαφή με αυτή τη μυτερή μεμβράνη.

Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι το στέγνωμα των πιπεριών όταν είναι ολόκληρες διαρκεί περισσότερο από το στέγνωμα των σπασμένων φρούτων και πρέπει να γίνεται σε πολύ στεγνό χώρο, διαφορετικά θα σαπίσουν πριν στεγνώσουν τελείως.

Για να στεγνώσετε τις πιπεριές χωρίς να τις κόψετε, απλώστε τις σε σπάγκο ή κλωστή και κρεμάστε τις σε στεγνό μέρος. Θα χρειαστούν αρκετές εβδομάδες για να στεγνώσουν εντελώς. Οι σπόροι μπορούν επίσης να αποξηρανθούν χωριστά και να χρησιμοποιηθούν ως σπόροι τσίλι που αλέθονται ή χρησιμοποιούνται ολόκληροι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *